Ingatlanpiaci hírek

Mi érdekli a vevőt? - Ezeket mindenképp tartalmazza az ingatlan hirdetés szöveg

2023-06-02
A hatékonyság érdekében nem mindegy mit tartalmaz egy ingatlan hirdetés szöveg. A fotókon túl számos olyan információt szükséges még bele írni, amely alapján a vevő jelölt el tudja dönteni, hogy az adott épület vagy lakás megfelel-e az elképzeléseinek.

szerző: N. Kovács Barbara

 

Mindez számunkra is ugyanolyan fontos, mert így sokkal nagyobb az esélye annak, hogy a megfelelő vásásrolni szándékozó érkezik. Ezáltal időt is spórolhatunk, mert jóval kevesebb csalódott érdeklődővel lesz dolgunk.

 

Miután felkészítettük az eladásra szánt ingatlanunkat, készítettünk minden helyiségéről esztétikus fotókat és megfelelő alaprajzot, következhet a hirdetés feladása. Ebben a rendszerünk lehet a legnagyobb segítségedre, mert ha nálunk adod fel az ingatlanhirdetésed, akkor közel hetven hirdetőoldalon is megjelenik a rendszerünkön keresztül. Így csak egy kattintásra vagy a sikertől.

 

Ingatlan hirdetés szöveg: mi legyen benne?

 

Amennyiben készítettünk megfelelő alaprajzot is egy ingyenes program segítségével, úgy arra már nincs nagy szükség, hogy részletezzük: mi honnan nyílik vagy merre van az ablak. Ugyanakkor elengedhetetlen, hogy az ingatlan hirdetés szöveg valóban minden részletet eláruljon.

 

Elsőként kezdjünk azzal, hogy pontosan hol helyezkedik el az ingatlan, a tájolása is érdekes adat. Arról is ejtsünk néhány szót, hogy mi jellemző a környékre, például boltok, posta és egyéb hivatalok vagy épp óvoda, iskola közelsége. Ezután következhet a lakás vagy ház nagysága. Ez utóbbi esetében részletezzük a kert méretét és azt is, ha több emeletes épületről van szó, esetleg van külön garázs, netán egyéb gazdasági épület is a telken. Ekkor érdemes megemlíteni az építés évét, vagy épp a felújítás dátumát és mit érintett.

 

A közművekről is be kell számolni, mint a vezetékes víz, fúrt kút, gáz, csatorna, elektromos áram. Az energiatakarékos megoldásokat se hagyjuk ki, mert manapság igen fontos beruházás és sokakat vonzhat. Ilyenek a napelemek, a hőszivattyús vagy egyéb fűtés, esetleg energiatakarékos légkondicionáló, vagy korszerű nyílászárók. A rezsiköltségeket is foglaljuk bele, mert ez is lehet a vevők esetében a döntésük egyik fő szempontja.

 

Ha lakásról van szó, akkor a közös költség összegén kívül, tájékoztassunk a parkolási lehetőségekről és tárolókról. Az sem baj, ha megemlítjük a tömegközlekedési lehetőségeket.

Plusz információként azt is tartalmazhatja az ingatlan hirdetés szöveg, hogy hány tulajdonosra számíthat a vevő az adásvételi szerződés alkalmával.

 

Végül, de nem utolsó sorban a pontos vételi árat adjuk meg. Ha lehetőség van alkura, azt se árt jelezni.

 

Amennyiben nyaralót szeretnénk eladni a fentieken túl mindenképp legyen információ a hirdetésben arról, hogy az épületet nyaralóként vagy gazdasági épületként jegyezték be a tulajdoni lapra. Mindezen túl belterületi vagy zártkerti ingatlanról van szó. Ha az utóbbi, akkor elkerülhetetlen az közölni, hogy művelési ág alól kivont vagy nem. Ez ugyanis befolyásolhatja azt, hogy mikor vehető birtokba a nyaraló.