Ingatlanpiaci hírek

Egy konyha árát tudod megspórolni egyetlen döntéssel

2022-10-25
Manapság egyre fontosabb, hogy óvjuk magunkat felesleges kiadásoktól. Leggyakrabban minden eladó ezt gondolja elsőként, majd aztán már nem bíznak magukban.

Szerző: ingon.hu

 

Nem szabad abban a hitben lennünk, hogy minden ingatlan 1-2 hónap alatt gazdára talál. Fontos, hogy legyen mindenképp türelmünk kivárni a vevőt, de hogy meddig is szabad várni?

 

Természetesen ez attól is függ, hogy mennyire sürgős az ingatlan eladása, de azért érdemes időt hagyni magunknak és nem „egyből” megbízást kötni egy ingatlanközvetítővel.

 

Mit tegyél akkor, ha 1-2 hónap alatt még egy érdeklődő sem telefonált?

 

Mindenképp érdemes körülnézni, hogy az az ár amit te meghatároztál az megfelelő ár-e. Nézz körül a hirdetőoldalakon és lesd meg, hogy hasonló paraméterekkel rendelkező ingatlanokat milyen irányáron kívánnak értékesíteni.

 

Miben tudunk neked segíteni, hogy ingatlanod népszerűbb legyen?

 

Segítünk az árak összehasonlításában, amennyiben kéred, hisz fontos számunkra, hogy elégedett ügyfelünk legyél. Rendszerünk közel 70 ingatlanhirdetési felületre továbbítja eladó ingatlanod, hogy a „teljes” kereslethez juttassuk el a „kínálatot”. Mik ezek az oldalak? Nézd meg ide  kattintva.

 

Van értelme, hogy ennyi helyen fent legyen ingatlanod?

 

Mindenképp van, igen. Folyamatosan mérjük a hozzánk beérkező bejövő hívásokat és azt tapasztaljuk, hogy gyakorlatilag a hirdetőoldalak között eloszlanak az ingatlanok utáni érdeklődők.

 

Mi van akkor, ha csak 1-2 oldalra töltöd fel ingatlanod?

 

Elképzelhető, hogy pár érdeklődőhöz így nem jut el hirdetésed és nem lesz rá akkora kereslet, ami a mai világban nem feltétlen jó lépés.

 

Nálunk nem kell eladást követően jutalékot fizetned, ami hozzásegít téged ahhoz, hogy akár egy konyha árát is megspórolhasd. Az ingatlan árak emelkedése mellett az ingatlanközvetítői jutalékok is arányosan emelkedtek. Az ingatlanközvetítői jutalék ezzel szemben részben csökkenhetett volna, ami sajnos többnyire nem történt meg. Mi az ingon.hu úgy gondoljuk, hogy a „saját magam hirdetem 1-2 helyen” és az „ingatlanközvetítővel kötök megbízást, majd ő eladja” között legyen egy opció, ami hozzásegít téged az ingatlanod hatékony eladásában.