Ingatlanpiaci hírek

Új otthonra gyűjtenél? Íme egy olyan lehetőség, amiről nem szabad lemaradnod: lakástakarék számlanyitási akció!

2023-09-29
Takarékoskodni nem is olyan egyszerű, ha ingatlanról van szó, de most könnyű dolgod lehet, amennyiben kihasználod a lakástakarék számlanyitási akció nyújtotta lehetőséget.

Olyan ajánlat ez, amellyel jelentősebb összeget megspórolhatsz és így ennyivel is közelebb lehetsz a vágyott új otthonhoz vagy éppen a régi felújításához. De akkor sem érdemes kihagyni, ha még nincsenek konkrét, kidolgozott terveid, mert sosem lehet tudni, hogy néhány év múlva mit hoz az élet.

 

Az nem kérdés, hogy most nagyon is megéri lakástakarék pénztári számlát nyitni és ott pénzt gyűjtetni, ugyanis most akár 30 százalékos kamatbónuszt is kaphatsz évente. Ez pedig közel másfél millió forintot jelent abban az esetben, ha az Erste Lakástakarék EgyOtthon számlacsomagja közül a nyolc éves megtakarítási idejűt választod és havonta 50 ezer forintot befizetsz. Mindezen túl akár több, mint 100 ezer forintot is megtakaríthatsz, mert ehhez az ajánlathoz tartozik még, hogy elengedik a számlanyitási díjat. Azt ugyanis tudnod kell, hogy a szabályok szerint, jelenleg a számlanyitási díj mértéke a szerződéses összeg egy százaléka, ezt pedig a szerződés kötés után az első havi megtakarítási összeggel együtt kell befizetni. A lakástakarék számlanyitási akció miatt viszont a zsebedben maradhat ez a pénz.

 

Ám, ha rövidebb ideig vagy kisebb összeggel kezdenél új otthonra gyűjteni, akkor se keseredj el, arra is van megoldás.

 

Bármikor vége lehet: lakástakarék számlanyitási akció

 

Ha pénzügyekről van szó, akkor azt mindenképpen meg kell róla tanulni, hogy gyorsan változhatnak a körülmények. Éppen ezért érdemes minél előbb kihasználni a lakástakarék számlanyitási akció nyújtotta ingyenességet, mert bármikor vége lehet. Az Erste Lakástakarék idén május 2-án vezette be ezt a kedvezményt és visszavonásig érvényes. Így, ha a bank úgy ítéli meg, hogy már nem annyira előnyös számára megtartani ezt a - jelenleg egyedülálló - engedményt, akkor egy tollvonással megszüntetheti.

 

Amennyiben nem nyolc éven át szeretnél 50 ezer forintot félre tenni, hanem csak kevesebbet vagy rövidebb ideig takarékoskodnál, akkor sem kell feltétlenül lemondanod az ingyenes számlanyitásról. Ezen esetekben akkor is megkaphatod ezt a kivételes ajándékot, ha a lakástakarék számla nyitásával párhuzamosan lakossági forint bankszámlát is létesítesz az Erste Banknál.

 

De akkor sem kell kifizetned az új lakástakarék szerződéskötési díját, amennyiben már a lakástakarék pénztári szerződés aláírása előtt lakáscélú jelzáloghiteled vagy babaváró hiteled van, szintén az Erste Banknál. Akkor is jár a díjmentes számlanyitás, ha a fent említett két hitel valamelyikét a lakástakarék szerződés aláírása után legfeljebb kilenc hónapon belül folyósítják.

 

Ha bele gondolsz, hogy akár több számlát is nyithatsz, mert nincs adószámhoz kötve, akkor még nagyobb összeget spórolhatsz meg.

Előfordulhat, hogy elveszel a részletekben és elbizonytalanodsz, esetleg további kérdésed akad. Ez esetben nem kell hosszasan a neten kutakodnod az információk után, mert telefonon gyorsan és mindent elintézhetsz, csak egy kis űrlapot kell mindehhez kitöltened. A szerződés kötéshez sem kell sehová elzarándokolnod, simán megoldható távban, akár a saját fotelodban is ülhetsz közben.