Ingatlanpiaci hírek

Felébredt téli álmából az ingatlanpiac

2023-03-14
Pörgést hozott a tavasz, a vevők részéről visszajött a vásárlási kedv, az eladók pedig még mindig jó áron tudják értékesíteni ingatlanjaikat. Növekedésnek indult az adás-vételek száma.

A tavasz az ingatlanpiacra is új lendületet hozott. Sokan most érzik magukban az erőt, hogy belevágjanak a lakásvásárlásba, és a gazdasági bizonytalanság csökkenésével az általános üzleti hangulat is derűlátóbb lett idén. A tavaly évi pangás után már az első két hónap is szép eredményekkel indult, a következő hónapokra pedig még több adás-vétel várható.

 

A panelok aranykorukat élik, de a téglákra és az újépítésűekre is feléledt a kereslet. A leggyorsabban a kis alapterületű, de mégsem garzon méretű, 40-60 négyzetméteres lakások kelnek el a piacon, főleg ha még teraszuk is van. A vásárlók döntését megkönnyíti, ha jó állapotban vannak ezek az ingatlanok és azonnal költözhetők, esetleg még bútorokat, felszereléseket is hagynak ott nekik. Az idei év jelszava is a gyors reakció lesz. Azok tudják sikeresen eladni az ingatlanjaikat, akik megbízhatóak, rugalmasak, és prompt reagálnak. Ez a vevőkre is érvényes, ha komolyan gondolják a lakásvásárlást, és találnak egy jó ajánlatot, érdemes azonnal lépni, hiszen az eddigi tapasztalatok alapján megfigyelhettük, hogy sajnos nem lehet olyan ütemben spórolni, mint ahogyan növekedtek az ingatlanárak.

 

A lakásvásárlás főbb motivációi: a magyarok továbbra is az ingatlant tekintik a legbiztosabb befektetésnek, és szeretnék kihasználni a mostani nyugalmi állapotot az újabb árrobbanás előtt, mielőtt még drágább lesz minden, sokan most tudták összespórolni az alaptőkét az első lakásra, míg mások kisebbe vagy nagyobba költöznének. A felújítandó vidéki házak esetében pedig azért népszerű ez az időszak, mert így még van idő elkészülni karácsonyig és a következő fűtésszezonig.