Ingatlanpiaci hírek

Újra indult az ERSTE lakástakarék: nem spórolnak a kedvezményekkel

2023-05-02
Mától köthető olyan új lakástakarék szerződés, amellyel akár a 2018 előtti állami támogatás mértéke is elérhető. Az ERSTE Lakástakarék Zrt. újra indított EgyOtthon terméke ugyanis, hosszú távon 30 százalékos kamatot biztosít.

szerző: Kovács Barbara

 

Akinek lakásvásárlási vagy felújítási tervei vannak és szeretne ehhez tőkét megtakarítani, annak számos más kedvezményt is biztosítanak.

 

Két futamidőre köthetünk szerződést az új lakástakarék esetén: négy vagy nyolc évre. Azt is eldönthetjük, hogy a kiválasztott időszak alatt mekkora összeget szeretnénk megtakarítani havonta. Félretehetünk 20, 30, 40 vagy akár 50 ezer forintot is. Így annak is lehet lakáscélú tartaléka évek múlva, aki nem tud egyszerre nagyobb összegeket nélkülözni.

 

Így érhető el a korábbi állami támogatás mértéke az ERSTE lakástakarékkal

 

Azon túl, hogy az általunk átutalt összegekre megtakarítási kamatot kapunk, a hűséget további jutalmakkal honorálja az ERSTE Lakástakarék - Erste. Az egyik a kamatbónusz, amelynek mértéke négy éves futamidő után 15 százalék. Ez azt jelenti, hogy négy év után megközelítőleg kéthavi befizetett összeggel lesz több a számlánkon. Nyolc év után már 30 százalékos kamatbónusz jár, amely nagyjából négyhavi plusz pénz a megtakarításunkon felül.

 

Fontos tudni, hogy kamatbónusz csak négy év után kapható. Amennyiben nyolc éves futamidőre kötöttünk szerződést és elértük a négy évet, de a nyolcat még nem, viszont bármely okból kivesszük a megtakarítást, akkor csak a 15 százalékos kamatbónuszt biztosítják. Vagyis a harminc százalékos kamatbónuszt, amely megfelel a korábbi állami támogatás mértékének, kizárólag nyolc éves megtakarítási idő után érhetjük el.

 

Még nincs vége! További kedvezmények is várnak

 

A kamatbónuszon kívül, további kedvezménnyel is várja az ERSTE Lakástakarék az ügyfeleket. Az egyik ilyen az, hogy több szerződést is köthet egy ügyfél az általa választott futamidővel és összeggel. Így meglehetősen nagy összeg is megtakarítható a futamidő végén.

 

Ha pedig mindent kiszámoltunk, nincs más hátra, mint igénybe venni a lehetőséget. A számlanyitás költsége a szerződéses összeg 1 százaléka. Azonban arra is van lehetőség, hogy ingyen szerződést kössünk. Az egyik ilyen például az, ha szerződőként az Erste lakáscélú jelzáloghitelünket vagy Babaváró hitelünket a szerződés aláírása előtt, de legfeljebb kilenc hónapon belül folyósítják. Akkor sem kell fizetnünk számlanyitási díjat, ha mi az említett két hitel egyikében csak adóstársak vagyunk.

 

Akkor is elengedik a költséget, ha a megtakarítási szerződés aláírásával egyidőben lakossági folyószámlát nyitunk a banknál. De akkor is ingyenes az eljárás, ha az 50 ezer forintos megtakarítási összeget választjuk vagy egy éven belül szűnt meg az előző lakástakarék szerződésünk.

Érdemes alaposan utánanézni és kihasználni az akciókat, mert négy éves futamidő esetén 65 ezer forintot, míg nyolc éves szerződés esetén akár 140 ezret is megspórolhatunk.

 

 

Biztonságban a pénzünk?

 

Felmerülhet a kérdés, hogy a jelenlegi változó és néha bizonytalan gazdasági környezetben mennyire van biztonságban a megspórolt pénzünk. Ezzel kapcsolatban jó tudni, hogy az átutalt összeget az Országos Betétbiztosítási Alap védi. Emellett az is fontos tény, hogy a megtakarításunk kamatozása fix és mindezen túl kamatadó mentes.