Ingatlanpiaci hírek

Így lehet a tiéd a legmagasabb Lakástakarék támogatás: siess, mert hamar véget érhet!

2023-06-07
A takarékoskodást sosem lehet elég korán elkezdeni, ha lakáscélokról van szó. Lehet, hogy most még csak vágyálom egy lakás vagy annak cseréje, esetleg egy nyaraló, netán bármilyen felújítás, de már most el lehet kezdeni felkészülni rá anyagilag úgy, hogy az ne viselje meg a kasszát. Erre pedig most kiváló lehetőség nyílt lakástakarék támogatás formájában, amelyet érdemes minél előbb igénybe venni, amíg a “készlet tart”.

szerző: N. Kovács Barbara

 

A lakástakarékpénztári megtakarításnak számos előnye van. A legelső az, hogy magunk dönthetünk a félreteendő összeg nagyságáról annak megfelelően, hogy mennyit tudunk erre szánni. Így kényelmesen, nagy lemondás nélkül gyűlhet az ingatlan célokra szánt pénz. Mindezen túl a futamidőt is megválaszthatjuk, hogy mennyi ideig szeretnénk gyűjtögetni. A futamidő legvégén pedig ráérünk eldönteni, hogy mire költjük el a félretett forintokat. Nem csak felújításra vagy lakásvásárlásra fordíthatjuk, de lehet belőle egy lakáshitelhez önerő.

 

További, kihagyhatatlan előny az is, hogy az ERSTE Lakástakarék - EgyOtthon konstrukciója a megtakarítási összeg után, akár 30 százalékos kamatbónuszt is ad. Úgy lehet hozzá jutni, ha a 8 éves konstrukciót választjuk. Havonta 20 és 50 ezer forint közötti megtakarítási összeg közül lehet választani, ami az jelenti, hogy 50 ezer forintos megtakarítás esetén évente 180 ezer forinttal toldja meg a megtakarításunkat a pénzintézet. Korábban a hasonló lakástakarék támogatás legfeljebb 72 ezer forint volt, mint állami támogatás. Ráadásul akár több megtakarítási számlát is nyithatunk.

 

Jó hír az is, hogy a legvégén nem kell számlákkal igazolni, hogy mire is költöttük a megtakarításunkat a kamatbónusszal együtt. Csupán nyilatkozni kell arról, hogy mire szánjuk. Az sem mellékes, hogy nem terheli kamatadó és illetékmentesen lehet felvenni a megtakarítást. Plusz igen kedvező lakáshitelt is ad hozzá - igény esetén - a bank.

 

Az előnyöknek még koránt sincs vége, mert arra is van több lehetőség, hogy megspóroljuk a számlanyitási díjat.

 

Meddig tart ez a magas lakástakarék támogatás?

 

Kicsivel több mint egy hónapja, május 2-án indította útjára az Erste Lakástakarékpénztár a megújult EgyOtthon termékét ezzel a magas kamatbónusz lehetőséggel. Ez idő alatt sokan éltek is a lehetőséggel, amelyről még - egyelőre - nem lehet tudni, hogy meddig tart. Miután a gazdasági környezet pillanatok alatt megváltozhat, így bármikor bekövetkezhet, hogy megszűnik ez a takarékoskodási forma a magas kamatbónusszal együtt. Éppen ezért nem érdemes halogatni a szerződés kötést és bezsebelni a magas lakástakarék támogatás összegét.

 

Érdekel a Lakástakarék? Nem szeretnél lemaradni róla? Használd a Lakástakarék 2023-as kalkulátort, számolj és kérj visszahívást.

Segítségünkkel bankfióki látogatás nélkül is elindíthatod lakástakarékod.


 

Amennyiben élünk a felajánlott lehetőséggel, úgy az Országos Betétbiztosítási Alap biztosítja a megtakarításunkat. Ez 100 ezer euróig terjed és minden számlára külön-külön. A lakástakarék után nem kell fizetni sem szociális hozzájárulási adót és személyi jövedelem adót sem.